onsdag 8 februari 2012

Vänner, väsen och filosofi

Jag träffade en ny kompis igår! (Eller tekniskt sett sågs vi redan på orientation, men p.g.a. diverse scheman har vi inte setts sedan dess.) Hursomhelst så heter hon Vivienne och kommer från Holland. Jag fick höra en skiva som hon ska släppa snart. Häftiga gammalmodiga jazzarrangemang med bara henne på sång, klapp och knäpp. Så jag spanade in hennes hemsida idag, och det visar sig att hon redan har släppt en skiva och är med och sjunger på massor av ställen i Holland. PLUS att hon har en master i Clinical Psychology! Shit, hur hinner man med när man bara är 25? 

Sådant får mig liksom att börja fundera på om jag borde ta tag i mitt liv? Kanske skriva en hitlåt och skaffa en snygg hemsida? Skaffa mig en master i Ear Training kanske? Haha, mitt favoritämne. Men seriöst. Jag undrar ofta var jag kommer hamna i slutändan. Vad jag kommer jobba med och hur mitt liv kommer se ut. Kommer jag alltid flacka runt på olika skolor och jobba på Konsum mellan varven, eller kommer jag faktiskt kunna försörja mig på musiken? 
Stora frågor kära vänner. Stora frågor. 
Och från det till något helt annat:


Väsen kommer till Boston och har clinic på Berklee! Jag ska så lätt gå! 
Lyssna på folkmusik och prata lite Svenska! :)