lördag 3 mars 2012

Lördag

كان ياما كان في قديم الزمان
شمس شعلت عيناها في حب الأرض 
و تذكرت أمها الكون 
التي أعطتها أخواتها النجوم
و نورت لأبنائها في الأرض الصغير 

Jag fick en dikt igår av min kompis Yousif. Tyvärr var den ganska svårläst haha. Men arabiska är ett otroligt häftigt språk, och jag kan typ titta på den och tycka att den är fin utan att förstå vad den säger. Vi var på Boston Symphony Orchestra och såg Berlioz's Symphonie Fantastique, sedan drack vi rödvin och pratade konst (sånt som jag kan så mycket om)! Symphonie Fantastique var i alla fall ett häftigt stycke musik, och orkestern var grym såklart. Jag blir alltid sugen på att spela klarinett när jag hör klassiska klarinettister. Men jag har kommit fram till att instrumentet man verkligen bör spela är: BAS! Vilket i och för sig inte är någon nyhet, men på Berklee är det helt extremt. Jag ser folk släpa runt på sina kontrabasar överallt, och ändå finns det aldrig en basist när man behöver en. Och jag känner säkert tre, fyra basister men de är så upptagna så ingen av dem har kunnat vara med på något rep. Så om jag köper mig en billig bas på Guitar Center, och lär mig spela så skulle det inte vara några problem att hitta gigs. Haha. 

Idag var jag på två jam, och inget av dem hade basist. På det andra körde vi med lösningen synthbas! Vilket inte lät helt fel det heller. Men det vore ju trevligt att spela med en riktig bas också. 
Dock har jag börjat få ont i halsen (så länge varade den övningsfasen, jag måste börja ta hand om mig bättre!) och det är inget vidare för i morgon är det ytterligare ett jam jag vill gå på! Det händer alldeles för mycket kul här! Man hinner nästan inte med! 

Dagens skiva blir Tea Bye Sea med Becca Stevens Band.