Friday, March 2, 2012

Jazzjam!

Första "riktiga" jazzjammet på Berklee! Sjukt spännande upplevelse. Det har varit så svårt att få tag på trummisar och basister att man hittils bara har jammat utan trummor och bas. Vilket också funkar, men det känns ju som att det saknas något. Så de jag jammade med var typ 4e semester och uppåt och några av dem verkade spela för Hal Crook (vilket betyder att de har koll på vad de gör!). Så jag var tveklöst nybörjaren i gruppen, men alla var sjukt glada och trevliga så jag vågade till och med sola på "The night has a thousand eyes", som jag aldrig har hört tidigare. Och vi spelade Very Early, som jag insåg ganska snart att jag inte kan B-delen på men som tur var hade vi en saxofonist som räddade mig där. 
Så jag insåg att om jag fortsätter jamma på det här sättet så kommer jag vara sjukt skillad när jag är klar här. Nice!

Förresten så började det snöa mitt i all vår. Jag har gått och samlat på mig vårtecken och sen kom snön. Inget kul alls. Men jag är också inne i en övningsperiod, så jag sitter ändå bara inomhus... Har övat minst två timmar om dagen senaste veckan, och då menar jag öva. Det är helt stört vad man utvecklas fort när man får fokus. Jag har hittat ett helt nytt sätt att sjunga på. Ett klangrum i kroppen, jätte häftigt! Så jag hoppas att jag kan fortsätta på det här spåret. Snart är det ju midterm och ny ratings audition, så om jag lyckas bra med den kan jag hamna i jazzigare ensembler nästa år. (Det är lustigt men de flesta jazzensembler har en rating på 4. Men jag antar att det kanske är svårare, med improvisation och sånt.) 

Nu måste jag verkligen sova! Godnatt! 

No comments:

Post a Comment