Sunday, March 4, 2012

Lördag

كان ياما كان في قديم الزمان
شمس شعلت عيناها في حب الأرض 
و تذكرت أمها الكون 
التي أعطتها أخواتها النجوم
و نورت لأبنائها في الأرض الصغير 

Jag fick en dikt igår av min kompis Yousif. Tyvärr var den ganska svårläst haha. Men arabiska är ett otroligt häftigt språk, och jag kan typ titta på den och tycka att den är fin utan att förstå vad den säger. Vi var på Boston Symphony Orchestra och såg Berlioz's Symphonie Fantastique, sedan drack vi rödvin och pratade konst (sånt som jag kan så mycket om)! Symphonie Fantastique var i alla fall ett häftigt stycke musik, och orkestern var grym såklart. Jag blir alltid sugen på att spela klarinett när jag hör klassiska klarinettister. Men jag har kommit fram till att instrumentet man verkligen bör spela är: BAS! Vilket i och för sig inte är någon nyhet, men på Berklee är det helt extremt. Jag ser folk släpa runt på sina kontrabasar överallt, och ändå finns det aldrig en basist när man behöver en. Och jag känner säkert tre, fyra basister men de är så upptagna så ingen av dem har kunnat vara med på något rep. Så om jag köper mig en billig bas på Guitar Center, och lär mig spela så skulle det inte vara några problem att hitta gigs. Haha. 

Idag var jag på två jam, och inget av dem hade basist. På det andra körde vi med lösningen synthbas! Vilket inte lät helt fel det heller. Men det vore ju trevligt att spela med en riktig bas också. 
Dock har jag börjat få ont i halsen (så länge varade den övningsfasen, jag måste börja ta hand om mig bättre!) och det är inget vidare för i morgon är det ytterligare ett jam jag vill gå på! Det händer alldeles för mycket kul här! Man hinner nästan inte med! 

Dagens skiva blir Tea Bye Sea med Becca Stevens Band.

2 comments:

  1. tack för musiktips! lyssnar på berlioz nu, underbart verk än så länge. vem är han förresten? och ett tips för immunförsvaret som jag själv provat på så i know for a fact att det fungerar: ta för vana att äta sallad till middag! låter kanske fattigt i längden och inte så gott men man vänjer sig och börjar gilla det. med många olika grönsaker, tänk att det ska vara så många färger som möjligt, gärna bönor eller lax som huvudingrediens. jag orkade aldrig laga mat på birka första året, så det blev mycket sallader och plötsligt insåg jag att jag inte varit ens lite förkyld på ett halvår!! borde börja med den vanan igen. KRAM LINNSAN! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fy fasen vad nice! Det ska jag också göra! Så blir det billigare också! Tyvärr är det ju en del grönsaker som man inte är helt säker på vad de kommer ifrån. Jag åt ett äpple idag, smakade seriöst tvättmedel... Så man undrar ju lite. Men jag har börjat handla på Trader Joes som faktiskt har en hel del ekologiskt. Sen har jag hört på ryktesvägar att USDA eller vad de heter som är "motsvarigheten till krav" typ har velat godkänna gmo i ekologimärkningen. Eh. Ja. Men jag försöker så gott det går helt enkelt. Jag vet inte riktigt något om berlioz, mer än att jag hade hört stycket som de spelade förut. Men kolla med andreas för han har säkert koll! :D

      Delete