Thursday, June 14, 2012

Det fantastiska fenomenet internet

Det är läskigt vad vi har blivit beroende. Av konstant kontakt och kommunikation. Vi kan inte göra någonting utan att dokumentera det så att alla som vill kan läsa om det, och vi blir lite lagom nervösa om vi inte vet vad alla vi känner gör och var de är just i stunden.

Internet har blivit ett beroende. Särskilt som det har blivit tillgängligt överallt eftersom man nu även kan ha det i mobilen. Vi pratar med våra vänner, håller oss uppdaterade, handlar varor, sköter våra bankärenden i datorn. Det finns nästan ingenting man inte kan göra i datorn längre, sålänge man har en bra internetuppkoppling.

Testa att läsa lappen normalt och sen uppochner!
Secret message? 
Idag skulle jag installera ett bredband i min lägenhet. Jag hade inte fått användarnamn och lösenord till att avsluta installationen, och jag hade inga pengar i mobilen så jag visste inte vad jag skulle göra. Mobilen brukar jag ju vanligtvis ladda på nätet. Jag lyckades ladda telefonen via mitt mobila internet (innan jag kom på att jag hade kunnat gå ut och köpa ett refillkort på mataffären, smart), men när jag ringde till kundtjänsten för att få användarnamn och lösenord fanns det ingen mottagning i min lägenhet. Resulterade i att jag fick gå ut ur huset för att ringa; något som i vanliga fall inte hade stört mig, men just för att allt annat inte fungerade heller så blev jag väldigt störd av hela situationen! Kundtjänsten kunde dock hjälpa mig, och jag drog en lättnads suck när internet äntligen kom igång. Det är verkligen läskigt, att jag bryr mig så mycket om det. Telefonen är likadan. Tänk när man glömmer telefonen hemma en dag (eller laddare för den delen)! Man känner sig ju helt handikappad. Kan inte ens kolla på klockan... (det borde man skaffa sig förresten, ett armbandsur, gud så nice och fint). Ja nu måste jag iallafall gå och lägga mig. Trots att jag har internet. Sova behöver man! Kram och godnatt!

No comments:

Post a Comment