Wednesday, October 10, 2012

Vad är musik?

Det har varit så mycket prat om musik under tiden jag har varit i New York. Jag har verkligen stött på de totala motsatserna. Från Adam Rudolphs tankar om att musik är något spirituellt och mystiskt till Felix som pratar om hur musik är en business som innehåller så mycket mer än bara just musik till musikerna på Smalls som spelar för att visa hur snabb och teknisk musik kan vara. Jag blir lite sugen på att gå in djupare i ämnet, men Berklee håller mig lite för sysselsatt just nu. Ett under att jag ens kan ta mig tid att skriva blogg!

Jag blev kvar i New York en natt extra för konserten slutade såpass sent att jag missade sista bussen hem. Det resulterade i att jag gick på Garage än en kväll, för Felix hade blivit inbjuden till att spela med några vänner. Träffade en massa trevligt folk och Vivienne kom förbi efter att ha sett Village Vanguards orkester. Kvällen slutade på Smalls med grymma musiker som gillar att spela alla låtar i 180 bpm, något som jag kan tycka blir lite enformigt efter ett tag, men är det show folk gillar så är det.

Nu är det dags att plugga lite, och nog är det mysigare när katten får vara med!

2 comments:

  1. Asså New York, FAN VAD COOLT!!! Jag ska också åka dit, nån gång... <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det ska du absolut!!! :D Allting är större där borta!

      Delete