Tuesday, December 25, 2012

We wish you a merry christmas

Det här var nog den konstigaste julen jag har varit med om. 

Dagen började med Jansson's Temptation, och Lussebulledeg. Jenny hade försökt väcka mig förgäves och började själv (hon har ju inte ställt om dygnet än, och jag är just klar med finals). 

Sedan bar det av till kyrkan (som faktiskt inte alls var en kyrka utan en coffee shop! En minimalt liten coffee shop är ju att tillägga). Och, ja. Vad ska man säga. Vi hörde samma gudstjänst 4 gånger den kvällen, och jag spelade kristen rock på keyboard, mycket vackert.  
Så nu kan jag och Jenny båda erkänna oss som riktiga kristna. (Hör man samma historia 4 gånger på rad, av en präst i 30-årsåldern som ser ut som en säljare från Vodafone och har retorikens visdom, då blir man ganska övertygad.) 
Efter en uppfriskande dag i kyrkan (coffee shopen) kände vi att vi behövde förfriska oss lite. Så vi fick skjuts hem, lämnade av pianot, och åkte in till Samuel. 

Problemet där var att han inte hade någon mobiltelefon och vad som senare kom till vår kännedom, inte heller internet eller en fungerande portkod. Så vi korkade upp vår alldeles för söta Asti i portuppgången och satt där en stund. Till slut läste Jenny igenom min och Samuels konversation på facebook, och jag har totalt missat en viktig detalj, att jag ska vissla när vi står utanför dörren, så att han kan komma ner och släppa in oss. 

Slutligen, finalemente, inomhus och vi dricker upp resten av Astin, pratar hemlisar och lär oss dansa salsa till klockan 3 på morgonen.

En riktigt god jul helt enkelt. 
(Här är bildbevisen)

1 comment:

  1. a church that dispenses coffee instead of communion? i may have to convert... merry christmas from ian & nemo!

    ReplyDelete