Monday, January 7, 2013

Chicago


Vilken stad. Det första man ser när man kommer med flyget på natten är alla gatlyktor; man ser hur staden verkligen är byggd att vara en stad, med helt raka vägar, som ritade med linjal. Jag är helt exalterad över att jag har bestämt mig för att åka hit. Se något annat än bara Boston! 


Hans kommer och plockar upp mig på flygplatsen och vi åker för att äta något. Sedan går vi på the Green Mill. En gammal jazzklubb säkert ifrån 20-talet! Interiören har verkligen den stilen. De har till och med en sån där gammal telefon som man håller med två händer. Pratar i ena och lyssnar i den andra. Det är ett gypsyjazz band på scenen, och jag säger till Hans att de borde ha swingjazz-dans här, varpå han svarar att de faktiskt har det på torsdagar. Lyckan är fullständig, jag vill flytta till Chicago och hänga på Green Mill varje kväll!

Vi besöker the Art Institute, som har världens största impressionist-utställning, så en hel del Monet. Visste ni förresten att stilleben på engelska blir "still life". Jag hade ingen aning, så det blev ganska kul att läsa titlarna "Still life with fruit". "Här lever jag mitt stilla liv med lite frukt. Det är nice. Tänk vad härligt att vara konstnär." 

Sedan går vi igenom Millenium parken, med den berömda "The Bean" som faktiskt är riktigt cool. Det är otroligt hur klart man kan se hela staden i lustiga former, som en skrattspegel på Gröna Lund. Tillslut hamnar vi i "The signature room" på 96e våningen i "The Hancock Building" där vi dricker oss varsin fancy drink och ser på solnedgången. Dagen fick verkligen en perfekt timing. 


Vi besökte jazzklubben Andy's där en av Hans vänner spelade. Det verkar finnas så otroligt många ställen som har livemusik och en hel del jazzklubbar med. Staden bubblar av kultur. Jag fick följa med Hans till hans spelning på Parkers som är en restaurang, nästan belagd som en vägkrog. Men de har fantastisk mat och jag fick träffa Eric och Dan som båda är grymma jazzmusiker. Och jag fick faktiskt lite låt-skrivande gjort. Eller textskrivande iallafall. Har ju en del projekt på gång som måste bli klara snart. 


Jag åt riktig Chicago pizza. Sista dagen besökte vi den italienska delen av stan, gick på ett Planetarium och lagade hemgjord pasta till middag. Planen var att vi skulle bli ett gäng och dra till Green Mill på kvällen, men alla var upptagna så vi fick hänga själva helt enkelt och innan vi skulle gå så somnade jag i soffan, och när jag väl vaknar, någon timma senare så har Hans somnat i sin säng. Haha. Ingen fest för oss helt enkelt. Båda två helt utmattade. 

No comments:

Post a Comment