Thursday, January 12, 2012

Klockan är 16.25 och regnet öser ner. Idag fick jag erfara vad någon hemma beskrev som "Göteborg fast värre". Denne syftade då givetvis på det kalla och blåsiga vädret...

Jag lyckades iallafall ta mig till mataffären där jag vandrade omkring i säkert en timme! Det är ju inte det lättaste att hitta grejer som man är van vid att äta på andra sidan jorden. Var är Bregottet? Arlamjölken, och krossade tomater? Var är den vanliga osten? Här heter allt cheddar eller italian mix och är rivet eller skivat redan. 
Men efter att ha vandrat runt i alla gångar och kollat innehållsförteckningen på ett gäng (tillochmed salt var det en massa konstiga grejer i) varor hittade jag typ allt jag behövde för att göra mig en broccoli-paj. Courtney har inte kommit hem sen hon gick till jobbet i tisdags, så jag fick hela köket för mig själv. 
Undrar förresten var hon har tagit vägen. Hon lär  ju ha en pojkvän nånstans. Desto skönare för mig, för hon verkar inte vara den mest sympatiska människan (fast jag har ju träffat henne en gång så jag ska väl inte dra några förhastade slutsatser).

 Igår var vädret bättre och då lyckades vandra en bra bit in i stan. Kolla skyltfönstren på Newbury st, Bostons lyxgata. Det ser väldigt lustigt ut för affärerna ligger som i små engelska bostadshus, och mitt i värsta kontorsområdet med höga skyskrapor så ligger en gammal kyrka, helt malplacerad... 

Sen vandrade jag förbi Berklee (som ligger på 8 olika ställen typ), fixade mig ett checking account på Bank of America (alltså, sitta och prata business på engelska med en bankman är ganska läskigt), och jag lyckades dessutom med hjälp av en blind man(!) hitta till T-mobile som fixade mig ett amerikanskt mobilnummer. 

Ja upptagen har jag varit, så idag får jag chilla lite i det dåliga vädret. Skönt!

2 comments:

 1. häftigt det låter!
  jag körde banksnacket på spanska i spanien, första gången jag gjorde det fick jag gå tillbaka igen med jonathan som fick rätta till allting hahaha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha klockrent :D Ja jag hoppas innerligt att det blev rätt här. Har nu även skrivit min första check, fast det verkar så sjukt oseriöst. Man skriver typ vem den är till: ex. "The Coffee Shop". Ingen företagskod eller nåt så d verkar ju typ som att vem som helst kan ta ut den där checken sen... Men men. Amerikanarna använder det ju så det borde ju funka... Eller?

   Delete