Thursday, March 1, 2012

Clinics and Concerts

Boston har varit fyllt med grymma artister senaste tiden!

Igår kväll spelade Mike Stern på Regatta jazz bar! Fruktansvärt bra var det. Med Dave Weckl på trummor, Richard Bona på bas och Bob Franceschini på sax! Jag tror de lyckades täcka de flesta musikstilar under den dryga timmen de spelade. De inledde med en jäkligt röjig fusionlåt för att sedan gå över till en jätte känslig ballad. Och Richard Bona gjorde en afrikansk låt själv med loopstation, vilket var helt fantastiskt! Det lät som att en afrikansk folkstam sjöng och dansade i rummet, och han var så tight att man nästan inte märkte när han lade på en ny stämma! Jag har aldrig hört något liknande!

Idag var det clinic med Aaron Goldberg. Han hade workshop med ett band på scenen och publiken fick hjälpa till att ge kritik och säga vad som kunde göras bättre. Det var väldigt intressant och han gav en del tips om hur man kan lära sig en svår låt utantill. Till exempel sjunga bastoner, och i det här fallet hålla reda på formen, för låtens form var 8+7+7 takter. Monk.. Det häftiga är att man inte tänker på att låten är så komplicerad när man hör den!

Nästa vecka kommer Robert Glasper Experiment, som jag bara måste se efter min upplevelse av dem på jazzfestivalen i somras! Mys-space-musik!
Och veckan efter det kommer Kurt Rosenwinkel. Jag kommer med andra ord att vara pank om jag ska gå på Regatta en gång i veckan från och med nu. Men det kan ju vara värt att leva på gröt i ett par veckor!

Imorgon berättar jag om Harry Pickens clinic.

No comments:

Post a Comment