Tuesday, February 28, 2012

När brandlarmet gick.

Jag satt i mitt övningsrum och spelade påhittade musikallåtar när brandlarmet gick på skolan. Det roligaste är att man tänker inte längre "Herregud det brinner, jag måste ut fort!" utan man tänker snarare något i stil med: "Va? Har jag missat att det var brandövning idag? Ånej. Måste jag gå ut ur övningsrummet...? Jag kanske kan stanna kvar.... Nej, fan om det brinner på riktigt kanske det är bra att jag inte brinner inne... Hm.. Där ser jag andra komma ut ur sina övningsrum. Okej då." 
Förvirrade elever tar sig ut med händerna för öronen
Så jag packade ihop mina grejer, satte på mig öronpropparna (ingen dum idé), och joinade den täta folkmassan för att vandra ut i spöregnet. Det var också fascinerande att se hur lång tid det tog att komma ut! Hade det varit en riktig brand hade det nästan varit läskigt, men nu var det typ någon i cafeterian som råkat bränna en kyckling. Så det luktade lite "funky" i korridoren. Berklee Security stod och skrek åt folk vart de skulle gå, med försök till bibehållet lugn, precis som i amerikanska katastrofserier på tv där folk panikar och blir skjutna av poliser. Efter 10 minuter fick vi komma in igen, och livet återgick till det vanliga. 


Musikalhittepå och sångövningar!

No comments:

Post a Comment