Thursday, March 22, 2012

New York - Empire State, Village Vanguard

En ny dag, nya äventyr. Jag gick min vanliga promenad till Filips hotell. Klockan sju på morgonen ser man att New York bara är en stad, vilken som helst. Där människor jobbar och sliter, där det finns lika mycket vardag som på andra ställen. Men för mig är det en magisk stad, jag är där för att uppleva allt som folk ser förbi när de går till jobbet.
Hursomhelst, dagens plan var att besöka Empire State Building och Central Park, så efter en frukost med amerikanska pannkakor och jordgubbar begav vi oss mot den den höga byggnaden mitt på Manhattan. Vi såg till att komma dit tidigt, för köerna är tydligen inte att leka med mitt på dagen. Självklart var amerikanarna tvugna att vara lite amerikanska och ha en säkerhetskontroll, men varken Filip, hans pappa eller jag hade någon bomb i fickan så vi fick komma upp till utkikstornet. Det ligger på 86 våningen tror jag. Ganska högt upp! Man fick liksom samma känsla som när man åker upp i Fritt Fall, fast det här var mycket högre. Vi tog kanske en miljon bilder, men jag lägger bara upp några här.


Efteråt gick vi till Central Park. Besökte Apple Store på vägen (Filips favorit). I parken mötte vi upp med Vivienne ifrån min klass som jag råkade stöta på utanför Fat Cat kvällen innan.Vi åt lunch och solade (det var säkert 25 grader).

På väg tillbaka gick vi genom Times Square, och vi kunde inte hålla oss längre! Vi var tvugna att gå in i Disneyshopen!
Viviennes prinsessdrömmar besannades!


Kvällen avslutades på jazzklubben Village Vanguard och vi fick se deras storband lira. Sjukt bra storbandsjazz! Dessutom lyckades jag träffa en ny kompis! Matthew som pluggar 6e terminen på Berklee, spelar sax! Vi hade nämligen inte köpt några biljetter och det var slutsålt, så vi fick vänta utanför och se ifall folk inte kom. Och där stod Matthew och var trevlig!

No comments:

Post a Comment