Tuesday, March 20, 2012

New York!

Man kan inte tro att jag bara har varit i New York i en och en halv dag! Jag har fått så otroligt mycket nya intryck.
Jag kliver av bussen tio i tolv i Chinatown, bredvid en park där små asiatiska barn leker i klätterställningar och små asiatiska tanter spelar lustiga kortspel. Rätt härlig syn.
Jag vandrar en stund med min halvtunga väska på axeln, förbi butiker med tecken jag absolut inte förstår, men efter en stund har jag vandrat hela vägen från Kina till Italien! De kinesiska teknikbutikerna byts ut mot skyltar där det står Ristorante, gelato och pasta. Jag har inte vidare bråttom, för jag kan inte checka in på hostellet förrän klockan tre.
Stället jag ska bo på ligger ett par kvarter norrut, det heter The Bowery House. Verkar vara ett rätt mysigt ställe, men man vet ju aldrig förrän man varit där. Reviewerna jag har läst verkar i alla fall inte handla om bedbugs och stökiga grannar.
Jag vandrar längs med Bowery street och ser helt fantastiska hus på vägen. New Yorkarna verkar ha ett sinne för kultur, tänker jag. Magen börjar prata med mig, säger att den är hungrig, så jag vandrar in på ett cafe och gör min nästa upptäckt; $10 för en kaffe och en liten macka. Bara att gilla läget, säger magen till mig.


Det är så spännande att besöka en ny stad. Samtidigt som man är förväntansfull och nyfiken så inser man att det bara är en till stad där det bor fler människor. Hela världen är full av dem. Men det är ju coolt att vara i New York!

To be continued...

No comments:

Post a Comment