Wednesday, March 7, 2012

Ratings Auditions

Jag blir nervös bara jag hör ordet. Ratings Audition. Brr! Hela min kropp säger: "Du.... kan vi inte vänta till finals?" men jag är säker på att det inte kommer gå mycket bättre då än nu. Nu har jag dessutom mindre att göra. Så igår gick jag på en info-session om hur man förbättrar sin rating (gratis pizza lixom, Berklee bjuder alltid på pizza om det händer något speciellt så det är bästa sättet att äta gratis mat!) Och det visade sig att vi fick sitta med, säkert 40 pers och kolla på två personers audition! 
En trummis och en sångerska. Så de gjorde sina prov, framförde förberedda låtar, improviserade och läste avista. Båda lyckades höja sin rating (det är tydligen sällsynt att man inte höjs på någon punkt.) Den här gången får man spela med ett lärarband, så det blir ju roligare än med bara piano, och jag tror att jag har utvecklats lite iallafall... Jag bara hoppas att jag kan fokusera på vad som är viktigt, och inte bry mig så mycket om att det är audition. 


Började läsa Victor Wootens bok The music lesson idag. Väldigt lägligt tror jag. Fokusera på vad som är viktigt. Men vad är viktigt då? Kanske att det inte finns något rätt och fel egentligen. 
Och så vandrar tankarna...


Nu måste jag skriva klart bluesen till imorgons arrangeringslektion! God natt!

No comments:

Post a Comment