Thursday, March 8, 2012

Väder och vind

Vädret är labilt och det skrämmer mig. Det snöade faktiskt för ett par dagar sedan, men imorgon ska det bli 18 grader! Och dagen efter kommer det ligga på ca 5 igen. I vanliga fall har det varit riktig vinter med mycket snö i Boston vid den här tiden, men det har snöat kanske 2 gånger och båda de gångerna försvann snön på två dagar. 
Vad har vi gjort med vår fina jord? Det är också så sjukt att vi vet att det händer saker i naturen på grund av att vi kör bilar och använder alldeles för mycket av jordens resurser, men ändå så gör vi inget åt det. Vi kan inte ens tänka oss att stänga av tv'n ordentligt när vi går och lägger oss, utan vi låter den stå på stand-by istället. Jag tror mest att problemet ligger i att vi inte vet var vi ska börja, och vi vet inte om det är någon mening med att vi bryr oss eftersom det krävs mycket av alla människor för att det ska hända något. Men helt ärligt, vi bör inte vänta längre. Ingen annan kommer ta steget åt oss. Vi måste börja göra vad vi kan. För hur ska det annars ske en förändring? Vi måste tro på att det går. Faktum är allt sitter i hur vi tänker och vad vi förväntar oss. Säger jag "Nej, det  går inte" eller "Jag kan inte spela musik" så är det ju självklart att jag inte kan det. För min hjärna har redan ställt in sig på att det inte går. Jag tror det är en av anledningarna till att barn lär sig så snabbt. De har inga begränsningar i sitt tänkande, i deras värld är allting möjligt. 

  

Fast jag måste ju säga att jag gillar vårtecknen! 

No comments:

Post a Comment