Friday, April 13, 2012

Ingrid Jensen Quintet @ Cafe 939

Jag såg just en fantastisk konsert! Ingrid Jensen, trumpetist och hennes kvintett.

http://youtu.be/T-p1kPrYN_8


Hon är inte från Skandinavien, men hon har släkt i Danmark och bodde i Köpenhamn ett år. I mellansnacket på konserten fick jag reda på att hon känner Maggi Olin som är lärare på Fridhem och Skurup! 


Efter konserten gick John fram till Ingrid, pratade en stund med henne och sedan frågade han om han kunde få en lektion av henne. Jag beundrar den kvaliteten så mycket. Det gör så mycket att bara gå fram och prata med en artist efter en show, och för John som vill flytta till New York och jobba som musiker är det ju rätt viktigt att börja träffa folk som håller till där. Jag börjar tänka på mig själv, undrar om jag också skulle vilja flytta till New York, spela jazz. Tanken lockar. Kanske mest för att jag aldrig har tänkt att det skulle kunna vara möjligt och nu helt plötsligt ligger världen framför ens fötter. Jag trodde aldrig att jag skulle flytta till Boston ens, och här står jag mitt ibland fantastiska musiker och känner hur mycket möjligheter det finns. Det handlar bara om att göra val efter vad man vill. John vet vad han vill och därför jobbar han aktivt mot att komma dit. Jag ser möjligheterna. Det handlar bara om att våga. 

No comments:

Post a Comment