Thursday, May 17, 2012

17 mai

17 Maj är ju näst intill heligt i Norge. Redan tidigt på morgonen klär de upp sig i Buna och går ut på stan. Tydligen ser Bunorna olika ut beroende på varifrån Norge man kommer, det är till och med skillnad på om man kommer ifrån t.ex. Trondheim eller Sjørdal som ligger en liten bit utanför. Det känns som att man kliver in i en Sagan om ringen-film, med alla dessa klädnader och kvinnor i långt vackert flätat hår och alv-mantel. Det går parader med marschband och föreningar av olika slag. Stämningen är god trots att det regnar!

Ingvill i vacker Buna
Vi började dagen med en äkta Asker-frukost: champagne, jordgubbar, pannkakor och annat lyx på bordet (vet inte hur sant det är, men i Asker finns det tydligen bara rika människor.) Jag fick träffa massor av folk ifrån konservatoriet, och prata norska mest hela tiden! Sedan gick vi ut på stan och hejade på paraden. Mitt i allt kom student-föreningen och då kände vi att vi kunde gå med en bit i paraden! Trine spelade konsert på en utomhusscen så jag gick dit och kollade med Tjoffe och en massa afrika-tjejer som kommit hela vägen från Östersund bara för att fira 17 maj. Sedan gick vi på antikvariatet för att spela UNO (hur länge sedan var inte det? Jag måste verkligen skaffa mig en sådan kortlek, det är ju jätte kul!)
Kvällen avslutades med Gustav på en trappa i stan, där vi diskuterade solo-teknik. Jag känner alltid att jag lär mig så mycket när jag är med honom! På tal om det borde jag gå och öva nu. Man må passa på när man har tillgång till 10 övningsrum på Birka! Jag blir ju eventuellt tvungen att vara kvar här i 2.5 veckor också, så jag har rätt mycket tid på mig att bli bättre helt enkelt.


Klarinettisterna fick plasta in sina klarinetter så att de inte blev förstörda i regnet...
Emilie var taggadNo comments:

Post a Comment