Monday, May 7, 2012

Andrew Bird @ House of Blues


Något jag inte visste var att House of Blues ligger fem minuter från min dörr. Så jag, Stian, Josh och Ronnie gick och åt tacos för att sedan gå på Andrew Bird. Han är en cool snubbe med en loopstation, och ett band. Vi fick lite av varje: några amerikanska folksånger, looplåtar med fiol och progressiv rock. Fantastiskt bra. Hade gärna sett närmre på hur han använder sin loopstation för jag blev sjukt inspirerad att  fixa och trixa med min egen. Har ju en amp till den nu och allt. Jag blev också jätte sugen på att köpa någon sorts dubblingseffekt som lägger en oktav eller annat intervall på det man sjunger. Skulle kunna bli mycket häftigt med en sån och loop. Showen bestod av både ljud och ljus! De snurrande spiralerna ni ser bytte färg och skuggorna av dem visade sig då och då på duken bakom. En låt han har gjort heter "Near Death Experience Experience" och under den så lyste de med lampor ut i publiken och på en stor snurrande discoboll i mitten av rummet, så det kändes som att man försvann i musik. 


Enjoy!

No comments:

Post a Comment