Monday, May 14, 2012

Måndag 14 maj 2012


Jag lämnade Boston igår klockan 21.30. På flygplatsen stötte jag på förvånansvärt många Berklee svenskar/norrmän. Alla tänkte likadant och skulle hem med samma flyg. Marcus, Matilda och Axel skulle till Stockholm, Martin och Bo till Oslo, och jag hade turen att träffa en till norsk Berklee attendant: Jon, som skulle med samma plan till Trondheim, fast han klev av i Bergen.

Planet landade i Keflavik på Island klockan 6.30 isländsk tid och där var det -2 grader! Jag var därmed ganska felklädd i kortbyxor och ingen jacka. Men det gick fint ändå. Islandresan gick faktiskt ganska fort, det var norgeresan som blev lång. I bergen fick vi vänta på fix av ett tekniskt fel. När vi äntligen skulle till att landa i trondheim; vi ska precis komma in på landningsbanan, så styr piloten upp planet igen och cirkulerar runt trondheim ett tag! Det var för blåsigt för att landa. Vi åkte bergochdalbana en stund för att kanske 10 minuter senare landa tryggt på marken. Jag är glad att sitta på en buss just nu och inte på ett flygplan.


Dagens ord är förresten plankekjøring!
Det säger man när man tycker något har gått lätt eller när någon har glidit in på en räkmacka. Perfekt om man vill låta mer norsk än vad man är!

No comments:

Post a Comment