Wednesday, June 6, 2012

Så var det ju nationaldagen också!

Haha jag insåg just ironin med att fråga om jag ska byta till att skriva på engelska på Sveriges nationaldag. Jag skäms nästan lite, haha. Men det säger kanske lite om hur lite vi firar den, eller jag kanske jag ska säga. Men jag får känslan av att det inte är en framträdande högtid i Sverige. Jag har inte hört någon nämna att det är nationaldagen idag.

När jag var i Norge på 17 maj så drack människor champagne till frukost och gick omkring i Buna och såg på parader. Det känns inte som att Svergie har samma nivå alls på sitt firande. När jag var med i Nacka Symphonic Band så gick vi med i en parad från Kungsträdgården till Skansen. Men det var väl också det enda som hände. Sedan gick folk hem till sig och fortsatte med livet som om ingenting har hänt.
Och vad är det egentligen vi firar? Wikipedia säger att det är då 1523 Gustav Vasa valdes till kung och Kalmarunionen löstes upp. Okej! Ja det kan ju vara en fin anledning.Lilla familjen i Ås bestämde sig iallafall för att fira med en pannkakstårta. Det tycker jag låter perfekt. Precis som någonting skulle ha gjorts i Bamse! Efter barnkonserten på Tingshuset då. Ett fyrfaldigt leve för vårt lilla land. Hurra, hurra, hurra, hurra.

No comments:

Post a Comment