Sunday, August 26, 2012

Harlem, Central Park, Roosevelt Island


De två senaste dagarna har varit händelserika. Vi hittade en linbana som gick till Roosevelt Island på busskortet! Tänk det SL, en linbana från Nacka Strand till Lidingö? Skulle ju vara ganska coolt. Schysst lösning på en redan överfull stad. Vi började resa med buss istället för tunnelbana. Mycket trevligare förutom en ganska rejäl AC som gjorde att man satt och frös tills man kom ut i den fuktiga värmen igen.

Harlem känns lite som en stad i kanske sydamerika. Språket vi hörde mest var iallafall spanska. Harlem market, en liten marknad inklämd mellan två stora byggnader har allt ifrån snygga smycken till kläder till afrikanska instrument. Och när man kommer till 5th avenue, som sträcker sig hela vägen upp genom Manhattan, så ligger det en liten trädgård under bron där tågen går. Urban Garden, på något sätt känns den perfekt felplacerad. Massor av växter och krukor och andra trägårdstillbehör att köpa. Synd bara att man inte kan ta med dem hem...
Ännu längre ner på 116th street ligger det restauranger och affärer, men det som dominerar platsen är alla manikyr salonger. Undrar om verkligen så många människor är i behov av dem? Jag vet inte, men Harlem var iallafall en av de trevligare områdena jag har sett i New York!

Efter en lång dag var vi ändå inte trötta (jo det var vi, men vi kämpade på ändå), så vi tog oss ner till SoHo som vi inte hade besökt än. Vandrandes lite på bakgator upptäckte vi en mysig restaurang nära Canal Street där vi spenderade resten av kvällen (och pengarna haha, kyparen vi hade var rätt bra på att göra reklam för maten). Sista kvällen i New York slutade mysigt och när vi kom tillbaka till hotellet vid tiotiden var vi helt däckade.
Förvirrade turister i storstan..No comments:

Post a Comment