Monday, October 29, 2012

Boston i blåsväder

Det går någon tradition på Berklee att det alltid ska komma en smärre katastrof kring midterms. Gärna en lite mindre kring finals också.

Just nu blåser det ganska kraftigt utanför mitt fönster, och skolan är stängd. New York har börjat evakuera och man kommer inte ens in i stan. Tack och lov är min vän Felix (Mr. King Clarinet) här i Boston och inte i Brooklyn där han vanligtvis bor.
Jag har hört på ryktesvägar att stormen kommer i natt någon gång så troligtvis blir det ingen skola imorgon heller (jag som så hade sett fram emot Arranging midterms och Sight-Singing!!)
Träden utanför vårt hus har fått grenarna nedblåsta.

Jag blir otroligt fascinerad över hur folk förbereder sig på en sådan här grej i USA! Mina vänner sa till mig igår att fixa mat som inte behöver kylas, vatten och levande ljus och tändstickor ifall elen och vattnet skulle försvinna. Och när jag kom till Shaws för att handla två stora dunkar med vatten så var hyllorna helt tomma! Så jag fick släpa hem ett fat med vattenflaskor istället. (Det var nästan slut på dem med!) Tunnelbanan slutar gå klockan 2 på dagen idag, och alla skolorna stänger. Vissa börjar till och med flytta upp böcker och prylar i skåp högt upp ifall att det skulle bli översvämning.
All denna procedur gör mig lite orolig, hur illa är det egentligen? Men jag håller mig lugn och är egentligen inte så rädd. Det jobbigaste är att man inte vet. Är det skola imorgon? Borde jag tänka på att plugga eller kommer stormen bli värre? Den som lever får se! Just nu är det iallafall chill. Tror att svenskarna är mer oroliga än vi som är i Boston!

No comments:

Post a Comment