Sunday, October 7, 2012

Tankar på en buss

Jag sitter på en buss till New York. Inklämd i ett smalt skitigt säte bredvid en asiatisk kille. 4 timmar framför mig. Om jag ska vara helt ärlig så är det ganska skönt. Jag har ingen möjlighet att öva eller plugga låtar så jag får helt enkelt slappna av en stund.

Igår såg jag en debatt mellan Romney och Obama, och jag blev förvånad över hur tydlig Obama var med sina idéer. Jag förstod mer av vad han sade under debatten än vad jag brukar höra svenska politiker säga under valberedningar! Toppen, för Usa kan behöva lite hjälp med tydlighet. Jag tänkte särskillt på det igår när jag pratade med Jenny på Skype. Vi kom in på huruvida Usa har ett välfungerande utvecklat system eller inte, och jag kom att tänka på hur annorlunda det är att lära sig hur amerika fungerar när man kommer ifrån ett så bortskämt land där alla administrativa problem man har löses åt en av någon myndighet som har koll på vad de gör. Bara att få allt att fungera på Berklee med alla sina departments,t.ex. vart man ska gå när man har en fråga, nog är det förvirrande.
Jag och Sara funderade på att skämtsamt starta en blog om hur vi vill hjälpa usa med diverse saker. Till exempel att bygga hållbara hus (tips ett: lägg inte ett nytt golv ovanpå ett gammalt och smutsigt golv, skura det först...) eller lösningar på administrativa problem (såsom att Sara hade ändrat sin adress på Berklee och på något vis var det bara ett department som visste det. Resultatet blev att hennes refund check skickades till Birkavägen 25 i Ås där hon inte har bott på 2 år...) Problemet med en sådan hemsida skulle ju kunna bli att folk tar lite illa upp, och det vill vi ju inte. Även om vi radar upp problem är det ju med kärlek i hjärtat.

No comments:

Post a Comment