Friday, January 18, 2013

Tammy Scheffer


Jag har hittat min favoritsångerska alla tider. Hon har extrem koll på sin röst, hon skriver helt fantastisk musik; avancerad jazz som låter som pop. Hennes sångteknik och melodierna påminner jätte mycket om hur min sånglärare hemma i Stockholm sjunger, vilket jag älskar!


Jag fick se henne på the Beehive. Bruce Ferrara som bokar band till stället kom och pratade med mig och Vivienne när vi såg Tim Miller trio, med lärare från Berklee, och han tipsade om Tammy och sa att vi borde komma tillbaka nästa dag. 

Jag gick tillbaka dit, och det är basisten Josh Davis som håller i projektet. Bas, trummor, två sångerskor,  ibland ett piano, loop station och effektbox. Riktigt häftigt projekt där de bland annat spelar I remember you, i en helt annan tappning än vad man är van vid. Men vad som verkligen imponerade mig var att de inte hade repat så mycket på en låt och Tammy och den andra sångerskan läste noterna samtidigt som de spelade och Tammy var inte bara spot on hela tiden, hon fick det också att låta otroligt musikaliskt. Och tonen hon har är helt fantastisk. 

Jag önskar att jag hade pratat med dem efter showen, men jag och Dan var inne i djupa diskussioner om musik så de han försvinna innan vi hann prata med dem. Jag kommer iallafall garanterat tillbaka till Beehive. Bruce känner också Vardan Ovsepian och min sånglärare Monica som brukade vara tillsammans. Så världen är ju verkligen liten. Jag fick mig iallafall en till lektion i inspiration och är fruktansvärt sugen på att skriva musik så som Tammy! 

Här finns hon på spotify:

No comments:

Post a Comment