Sunday, January 29, 2012

Äntligen lördag, och det enda jag har gjort är läxor. Men det känns jäkligt bra ändå, för det är kul grejer jag håller på med. Imorgon blir stora tvätt- och städdagen. Enda anledningen att jag inte gick och tvättade förra helgen var att det är så sjukt läskigt att gå genom bakgården till den mörka grannkällaren. Tvättstugan är verkligen ett rum taget direkt från en skräckfilm! Stort, kalt, och massor av gömställen för zombiesar och andra läskiga varelser, och till råga på allt så kostar det 2 dollar att tvätta!!! När man betalar drygt 5000 kr i hyra... Schysst... Men imorgon får jag helt enkelt ta att våga mig dit, jag har nämligen inga rena strumpor kvar.

Lördagskvällen slutade ändå gott, med norsk tacos, och norskt och kanadensiskt sällskap. Precis vad jag behövde: sköna människor och tacos! De har ju knappt nån tacos här! Helt seriöst. Och i Sverige är det hela hyllor dedikerade åt bara tacos.

Lustigt, det där med kultur. För det är så mycket man inte märker förrän man ska försöka leva ett liv man är van vid i en helt ny stad. Även om allt ser ut att vara likadant som i Sverige (för det är förvånansvärt likt också) så är det totalt annorlunda. Man vet inte vilka märken som "är bra" i matvarubutiken, när man beställer en "regular coffee" i Boston får man en kaffe med grädde och socker, saker smakar inte som man trodde att de skulle. Inte ens den hemgjorda pajen eller brödet, för alla ingredienserna är ju annorlunda på något vis. Jag antar att det bara är något man får vänja sig vid...


No comments:

Post a Comment