Friday, January 27, 2012

Sånglektion!

Så fick jag äntligen träffa min sånglärare, Judi Jenkins! Ytterligare en otroligt bra lärare, verkar det som. Hon har struktur och går rakt på sak, vilket jag verkligen behöver just nu! Jag fick ungefär 10 läxor av henne på de 50 minuterna vi satt och gick igenom schemat för terminen. Tydligen ska man sjunga ett klassiskt stycke eller en gammal irländsk folksång på sluttestet, så det ska vi börja jobba på redan nu. Frågan är vad jag ska sjunga! 
Några bra förslag, ni klassiska människor som läser min blogg? (ni får till onsdag på er att tänka ut en fantastisk klassisk låt!)
Hursomhelst fick jag gå och införskaffa mig En tjusig italiensk bok med övningar för klassisk sångteknik: Vaccai. Så nu blir det sjukt seriöst! Förhoppningsvis vackert också.
Jag trodde inte att jag skulle få hemlängtan, men idag kände jag att det skulle vara väldigt skönt att komma hem (men va? efter tre dagar i skolan?!) till lite mer jazzfolk (men Berklee ÄR ju jazz?!). Får lite Rytmusvibbar av att vara här, många popstars och singersongwriters, och faktiskt en hel del klassiska också. Inte är det något fel på det heller, jag älskar både pop och klassiskt, var bara inte vad jag förväntat mig. Det kan ju vara så att jag inte har hittat jazzarna i min årskurs än. Har ju som sagt inte varit här så länge... 
Som tur var botades hemlängtan och jazzlängtan ganska snabbt av att jag fick sitta med i Jonahs storband och bara lyssna på hur de lät. Det ska bli så sjukt kul att få sjunga med dem! Kände nästan att jag vill börja spela sax så att jag kan vara med där jämt! 
Drömma kan man ju alltid...

4 comments:

 1. Replies
  1. Oh tack! Bra idé! Ska kolla in hela hans spotify, hehe. :)

   Delete
 2. Fan vad kul att höra att du har det bra där borta på andra sidan sundet Linnéa! Jag kommer följa bloggen troget under hela terminen och även efter att du kommit hem! Hehe. Vi får Skypea någon dag! Kram på dig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Härligt! Jag ska försöka hålla dig så uppdaterad som möjligt! ;) Har jag din skype btw? Annars kan du lägga till min! Ger dig den på fb :) Kram!

   Delete