Tuesday, April 24, 2012

Esperanza Spalding @ Orpheum Theatre

Hela konserten inleds med att storbandet, som bestod av 7 blåsare, stämmer sina instrument i mörker. Sedan lyses scenen upp av en jätte stor radio. Radion börjar tuna in olika kanaler och musikerna spelar små bitar av jinglar, jazz, hiphop, klassiskt, indie och annat innan radion tunar in sig på någon ny station. 
Sedan presenteras alla musiker genom att ha en liten bit solo var. Och sist men inte minst kommer hon in på scenen i höga vita sandaletter, blå klänning och elbasen på magen. Konserten heter Radio Music Society, precis som skivan. 
Jag fick gå gratis för att Ester i min EarTraining hade en vän som hade en biljett över! Så himla schysst för jag hade inte haft råd annars! Men det var en fantastisk konsert. Esperanza är så bra på att mellansnacka också. Hela konserten är som en show där mellansnacket ingår. Hon pratade om hur hon och en av saxofonisterna hade tjejsnack i turnébussen, och de börjar improvisera tillsammans som om de pratar, vilket givetvis blir en låt efter en stund! Om jag har en show med min egen musik någon gång skulle jag också vilja ha det så. Hon berättade att låten Black Gold som kom ut nu, kom till för att hon tänkte på alla Art Programs och Healing Programs som hjälper kvinnor att stå på sig och bli starka och tro på sig själva. Men att det inte finns något sådant för män. Och det är ju så sant. Så låten är vad hon skulle vilja säga till alla killar innan de växer upp, så att de förstår att de duger. 

Tydligen är det också Earth Day idag och konserten var ett Earthdayevent! Så Happy Earthday kära vänner! Hjälp jorden att överleva litegranna, jag vet att ni alla har bra idéer på hur det skulle kunna göras. Genomför dem :) 

No comments:

Post a Comment